top of page

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Prosimo, da pred uporabo spletne strani www.tajaclean.com (v nadaljevanju: spletno mesto) pozorno preberete Splošne pogoje poslovanja, saj ob obisku spletnega mesta, naročilu in nakupu izdelkov velja, da ste s Splošnimi pogoji v celoti seznanjeni in se z njimi strinjate brez omejitev. Pogoji veljajo za vse uporabnike spletnega mesta (v nadaljevanju: uporabnik) ne glede na njihov status.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje ter v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno mesto in blagovno znamko TajaCLEAN upravlja Klenometal d.o.o, Slomskov trg 18, 3252 Rogatec (v nadaljevanju ponudnik).

 

Podatki o podjetju

Klenometal d.o.o

Slomškova ulica 18, 3252 Rogatec

Davčna številka 32887213

TRR: 19140-5007884412

matična št. 3188361000

Spletno mesto www.tajaclean.com gostuje pri ponudniku spletnih storitev WIX, ki zagotavlja elektronsko platformo za naše elektronsko poslovanje in omogoča prodajo naših izdelkov ter storitev.

Ažurnost podatkov

Ponudnik si prizadeva pravočasno posodabljati spremembe in skrbeti za pravilnost podatkov na spletni strani, zato za morebitne napake ponudnik ne odgovarja. Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

 

Cena

Vse cene so v EUR. Vse cene vsebujejo DDV. Podjetje je davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Omejeno veljavnost imajo le izdelki, ki so v akciji. Te cene veljajo do odprodaje zalog oz. do navedenega datuma.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Navedene cene izdelkov lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Kode oz. kod za popust ni možno menjati za gotovino.

 

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne strani www.tajaclean.com in je časovno omejena, Izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila,  v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat. Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

Naročilo in plačilo izdelkov

Izdelke lahko naročite s klikom na besedilo Prosimo kontaktirajte nas za naročilo na anja@tajaclean.si ali pa nam pošiljite sporočilo na anja@tajaclean.si. Po oddaji naročila, vam bomo na sporočilo odgovorili v najkrajšem možnem času. Spletna trgovina www.tajaclean.com naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

Kupoprodajna pogodba med spletnim mestom www.tajaclean.com in kupcem je na spletnem mestu www.tajaclean.com sklenjena v trenutku, ko www.tajaclean.com kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.tajaclean.com
 

Načini plačila

Spletno mesto www.tajaclean.com omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu preko dostave s pošto Slovenije

  • s plačilom po predračunu

Vse informacije o plačilu in pošiljanju vam bomo vrnili v povratnem sporočilu.

V kolikor ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo na vaš e-naslov poslali predračun s podatki za plačilo.

Po dostavi naročenih izdelkov boste na svoj e-naslov prejeli račun v PDF formatu, na katerem bodo razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

 

Dostava, stroški dostave in dobavni rok

Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Po dogovoru lahko blago dostavimo tudi v tujino.

Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. V kolikor je izdelek na zalogi, naročilo pošljemo v roku 1-7 delovnih dni, po potrditvi kupčevega naročila.

Stroški dostave znašajo: 2,90 EUR. V primeru plačila po povzetju znaša strošek dostave (zaradi provizije Pošte Slovenije) 4,5€. 

Pri naročilu nad 40 EUR so stroški dostave brezplačni.

 

Sprememba ali preklic nakupa
V primeru spremembe ali preklica naročila, je kupec dolžan o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov.
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi v procesu obdelave naročila, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s Splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po elektronski pošti.

Vračilo izdelkov
Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema blaga sporočite, da odstopate od pogodbe in sicer z elektronskim sporočilom na naslov anja@tajaclean.si, ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Poleg vrnjenega izdelka v originalni, neodprti in nepoškodovani embalaži, je zaželeno, da stranka, ki odstopa od pogodbe navede še razloge za vrnitev izdelka z namenom pridobitve povratne informacije za izboljšanje potrošniške storitve.

Nepoškodovan in  neuporabljen izdelek v originalni embalaži s kopijo računa lahko kupec pošlje (priporočeno s povratnico) najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu naročila na naslov KLENOMETAL, Slomškov trg 18, 3252 Rogatec. Kupec nosi strošek vračila blaga. V tem primeru ponudnik kupcu vrne kupnino na kupčev TRR ali blago zamenja za drugega v 7 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.

Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Vrnjeni paketi, poslani z odkupnino bodo zavrnjeni.

Vračilo poškodovanih pošiljk
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani, zapakirani v škatlo za dostavo. Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljko pregledati. V primeru, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec paket reklamirati pri Pošti Slovenije.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija, obveščanje in e-novice

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte ali SMS sporočila, v kolikor uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

Promocijska elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne (prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih), jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletnega mesta in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

 

Spletno mesto www.tajaclean.com omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletnega mesta, pred dokončno objavo pa jih www.tajaclean.com pregleda. Spletno mesto www.tajaclean.com ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni, ali ki po oceni www.tajaclean.com ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

 

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in spletnemu mestu www.tajaclean.com dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Spletno mesto www.tajaclean.com ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu www.tajaclean.com vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Klenometal d.o.o

 

Piškotki

Z uporabo spletnega mesta www.tajaclean.com se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletnem mestu (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni, katere nastavitve ste izbrali, itd.)

Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika.

Med brskanjem spletnega mesta se v brskalnik nalagajo piškoti, preko katerih nam naš oglaševalski partner omogoča ponovno oglaševanje obiskovalcem spletnega mesta www.tajaclean.com na drugih spletnih mestih. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Pritožbe in spori
Pritožba se odda preko elektronske pošte na anja@tajaclean.si. Vse reklamacije in pritožbe se obravnavajo zaupno. Ponudnik se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe ter trajanju postopka reševanja.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si www.tajaclean.com prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru da to ne bi bilo možno, pa pri pristojnem sodišču. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

PRAVNO OBVESTILO

Blagovna znamka TajaClean je zaščitena pri Uradu RS za intelektualno lastnino!

Spletno mesto www.tajaclean.com vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

 

Pravica intelektualne lastnine

Ta stran in vso gradivo na tem spletnem mestu, vključno vendar ne omejeno na slike, besedila, fotografije, slike, ikone in ilustracije, razen tistih, ki so že pokrita z obstoječimi avtorskimi pravicami in zaščito o intelektualni lastnini, so v lasti podjetja Klenometal d.o.o. Za reproduciranje, objavljanje, spreminjanje, nalaganje, prenašanje in distribuiranje ali javno prikazovanje gradiva s te strani, potrebujete pisno dovoljenje od podjetja Klenometal d.o.o. Blagovna znamka in logotip, ki se uporablja in je prikazana na tej strani, so v lasti podjetja Klenometal d.o.o. Nič na tem spletnem mestu se ne sme razumeti kot podelitev – implicitno ali kako drugače – licence ali pravice za uporabo katerekoli blagovne znamke prikazane na strani, brez pisnega dovoljenja lastnika blagovne znamke. Uporabniki lahko pregledujejo in prenašajo gradivo s tega spletnega mesta samo za osebno, nekomercialno, domačo rabo in taka uporaba se šteje za spoštovanje teh Splošnih pogojev. Podjetje Klenometal d.o.o bo agresivno uveljavljalo svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri zakona. Vse pravice, ki niso izrecno zagotovljene, so pridržane s strani Klenometal d.o.o odvisno od primera. 

RAZNO

Strinjate se, da so ti Splošni pogoji stopili v veljavo v Sloveniji in se ureja in razlaga v skladu s slovensko zakonodajo. Vsaka pogodbena stranka tega sporazuma priznava izključno pristojnost sodišča v Ljubljani v Sloveniji, in se odpoveduje pristojnosti, kraju ali drugim ugovorom glede teh sodišč. V vsakem ukrepanju za uveljavitev tega sporazuma, bo prevladujoča stranka upravičena do stroškov in odvetniških stroškov. V primeru, da vse določbe tega sporazuma, ki ga izda sodišče ali drugo razsodišče ali pristojnega sodišče ni mogoče uveljavljati, se te določbe omejijo ali odpravijo do najmanjše potrebne mere, da ti Splošni pogoji ostanejo v polni veljavi in izvršljivi. Ti Splošni pogoji predstavljajo celoten sporazum med obema strankama, ki se nanaša na vsebino teh Splošnih pogojev, vsi prejšnji pisni ali ustni dogovori med strankama so s temi Splošnimi pogoji preklicani. Opustitev ene ali druge pogodbene stranke glede vsake kršitve se šteje za odpoved katerekoli predhodne ali kasnejše kršitve ali neizpolnjevanje obveznosti.

bottom of page