top of page
Search

Selitev proizvodnje

Updated: Feb 25

Konec lanskega in začetek letošnjega leta nas je pri TajaClean definitivno zaznamovala selitev proizvodnje oz. delavnice, kot ji rečemo mi. Če te zanima kam in zakaj smo se selili v dobrih 300m oddaljene prostore, ki so pravzaprav naši bivši prostori, beri dalje.


Že kar nekaj časa smo iskali primerno lokacijo, kam bi lahko preselili našo delavnico. Iskali smo prostore za najem ali nakup ter razmišljali celo o gradnji lastnega objekta. Nazadnje pa smo pristali tu, kjer se je vse skupaj pred leti začelo, v starem meščanskem trgu v Rogatcu.In kaj je bil glavni razlog seljenja?

Dotrajani prostori delavnice, ki jih je dokončno uničila poplava julija 2019. V roku petnajstih minut se je voda dvignila do višine enega metra. Poplavljeni so bili vsi stroji in ves material, ki je bil shranjen pod delovnimi pulti. Ob dvigovanju vode smo v paniki nemočno opazovali ter spoznali, da nas lahko ta katastrofa dokončno pokoplje. Do pasu v vodi smo bili v delavnici ujeti še vsaj eno uro. Počakati smo morali, da nam je nivo vode dopustil odpreti vrata. Če rečem, da nas je presenetilo, je zelo podcenjeno. Sledilo je dolgotrajno čiščenje, vendar si delavnica nikoli ni opomogla. V teh prostorih smo vztrajali še dve leti.


Ne znam opisati veselja, ki ga še zdaj čutiva s Heleno, da smo se končno preselili!


Novi - bivši prostori so enkrat manjši, kot smo jih imeli zadnjih 10 let. Narediti smo morali pravo generalko. Pretehtali smo, kaj obdržimo in od česa se enostavno moramo posloviti. Nekaj materiala za tekstilce (blago, sukanec, zadrge, tekstilne medvloge, ...) smo podarili Srednji tekstilni šoli v Celju. Za selitev smo najeli veliko dvigalo, s katerim so fantje prestavili stroje in delovne površine. Komaj smo vse skupaj stlačili v nove prostore. Nismo pa pozabili na kotiček z mizo, kjer bom lahko sedela in kreirala vsebine za vas.Sedaj lepo počasi urejamo nove prostore, osvežili bomo delovne površine in pričarali prostor, v katerega bomo radi hodili delat. Želja je, da se približamo priloženim slikam iz Pinteresta, bomo videli, če nam uspe. Komaj čakam, da vam lahko pokažem, kako bo izgledalo dokončano.


Anja

276 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page