top of page
Search

6 trikov za letošnje spomladansko čiščenje

Updated: Feb 25

Pomlad se urno in veselo približuje, rožice in zvončki cvetijo, ptički prepevajo, vaša hiša pa se še morda vedno zdi, kot da je obtičala v zimski idili. Spomladansko čiščenje je tradicija, ki pripomore, da osvežimo svoje domove in vanje ponovno vnesemo svežino in novo življenje. Ko zaslišimo besedo spomladansko čiščenje se nam naloga pogosto zdi zastrašujoča, ni pa nujno, da je težka.


Razkrivamo vam nekaj trikov in nasvetov, da bo letošnje spomladansko čiščenje drugačno in bolj organizirano od prejšnjih. Tukaj je šest nasvetov za spomladansko čiščenje, s katerimi lahko začnete že danes.


1. Omejite količino čistil

Naša vizija pri TajaClean so čista gospodinjstva brez uporabe kemičnih čistil. Zavedamo se, da je staro navado iz danes na jutri težko zamenjati, pa vendarle jih za začetek poskusite vsaj omejiti. Krpice TajaClean poleg tega, da površino razmastijo tudi dezinficirajo, saj iz nje odstranijo 99% bakterij. Kjer menite, da pa le ne gre brez čistil pa poskusite najti alternative na primer kis in soda bikarbona.


Person Holding White Textile on White Bed

2. Organizirajte in počistite nered

Eden glavnih delov spomladanskega čiščenja je pogosto odstranjevanje stvari, ki se skozi leto naberejo in nikoli ne odstranijo. Preden se lotite temeljitega čiščenja nereda, vam priporočamo, da vaše stvari razvrstite v tri kategorije – odslužene stvari, predmeti za donacije in stvari, ki jih je potrebno samo vrniti na svoje mesto. Čim prej odstranite nered, ne glede na to, ali gre za smeti ali ponovno uporabo, saj boste tako naredili veliko dodatnega prostora za lažje nadaljnje čiščenje. Če ste eden izmed tistih, ki se težko loči od svojih stvari, vam morda za #odhrčkavanje pomaga profesionalna organizatorka prostorov Tjaša iz uredidom.si .


3. Čiščenje vsake sobe posebej

Uporabljen princip čiščenja vsake sobe posebej je najučinkovitejši način za globinsko in hkrati organizirano čiščenje. Za lažjo organizacijo in opomnik na področja, ki potrebujejo dodatno pozornost, smo ustvarili kontrolni seznam čiščenja za vsako sobo. Glavni namen spomladanskega čiščenja je predvsem, da se osredotočite na dele vašega doma, ki so bili čez zimo večinoma zanemarjeni. Operite zavese, prezračite vzmetnico in preproge.


4. Vključite celotno družino

Naj spomladansko čiščenje postane družinska tradicija. Tudi majhni otroci so lahko odlični pomočniki, hkrati pa se bodo naučili dodatnih veščin in spretnosti. Dodelite njihovi starosti primerna opravila, da se bodo vsi počutili vključeni. Ob čiščenju prižgite glasbo, na koncu pa lahko določite nagrado kot spodbudo za opravljeno delo.



5. Lotite se sezonskih opravil

Številna opravila je treba opraviti sezonsko, zlasti v pripravah na toplejše vreme. Takoj, ko se vreme segreje, se na primer lotite opravil na prostem, kot je čiščenje žara, terase in zunanjih oken. Zamenjajte tudi oblačila v omarah s spomladanskimi, posteljnino, dekor in druge predmete.


6. Vzpostavite nove čistilne navade

Temeljito spomladansko čiščenje, ki zajema celotno hišo, je odlična priložnost za vzpostavitev stalnih čistilnih navad, ki lahko še dodatno olajšajo naslednje spomladansko čiščenje. Na primer, ne poskušajte vsega spomladanskega čiščenja opraviti v enem vikendu ali celo enem dnevu. Namesto tega, se vsak dan lotite prostorov na seznamu opravil le za nekaj minut dnevno. To vam bo pomagalo, da se boste navadili pospravljati 15 do 20 minut na dan tudi po tem, ko boste opravili spomladansko čiščenje.

178 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page