top of page
Search

TajaClean v kuhinjski družbi

Updated: Feb 25

Kuhinja je srce vsakega doma. V njej pripravljamo jedi za svoje najdražje. Ustvarjalnost je večja, če se v njej dobro počutimo. K dobremu počutju prispeva svoje tudi krpica TajaClean, s katero z lahkoto kuhinjo po končanem delu enostavno očistimo. Na tem videu smo prikazali čiščenje pomivalnega korita.


Poleg TajeClean pa je v kuhinji nepogrešljiv pripomoček seveda tudi kuhinjska deska. Mala, okrogla, v sredini že čisto tanka in zrezana, je spomin iz otroštva. Lesena deska spremlja že vrsto generacij, ne le kot uporabni pripomoček, s svojo domačnostjo in eleganco polepša vsako kuhinjo.



Zakaj ravno lesena in ne plastična deska? Ne le da je elegantnejša, je tudi veliko bolj ekološka in higienična. Ali ste vedeli, da je le nova plastična deska povsem očiščena? Po večkratni uporabi se na njej namreč pojavijo vreznine, v katerih se nabirajo bakterije, ki jih ne more uničiti niti pomivalni stroj.


Kako pa pri leseni deski preprečimo nastajanje in razmnoževanje bakterij? Nega lesene kuhinjske deske je bistveno preprostejša – priporočljivo jo je enkrat mesečno naoljiti. Tako poskrbimo, da je deska ves čas gladka, poleg tega pa z oljenjem zapolnimo vse morebitne vreznine.


Za enostavno vzdrževanje sledite naslednjim 4 korakom:

  1. Da preprečimo obarvanost in odstranimo neprijeten vonj npr. po rezanju čebule ali mesa, desko pokapamo z limono.

  2. Nato nanjo nanesemo sol, lahko je groba ali mleta.

  3. Desko zdrgnemo s krtačo ali kar z limonino lupino.

  4. Ko končamo speremo z blagim detergentom.

Da deska ostane takšna kot prvi dan, ter da preprečimo nastajanje bakterij, pa izdelovalci desk svetujejo, da jo enkrat mesečno premažemo z mešanico lanenega olja in čebeljega voska. Trik za vse, ki nimate lanenega olja in voska: premažite desko z jedilnim oljem, ki ga imate v kuhinji :).


Za inspiracijo smo pripravili tudi nabor lesenih desk slovenskih podjetij in izdelovalcev:



1. LESENA DESKA ZA REZANJE Z ROČAJEM 17,20€ (trenutno 15,20€) Deska za rezanje, sekljanje in priročna za serviranje zaradi svojega ročaja.

2. LESENA PLOŠČA BOSKA 39,95€ zaradi svoje priročne velikosti je Boska primerna za vsako priložnost. Njen eleganten in rustikalen videz bo pritegnil pozornost vaših gostov.

3. UNIKATNA OREHOVA DESKA Z ROČAJEM 30€ (trenutno 24,90€) Glede na to, da so deske izdelane ročno, se lahko velikosti razlikujejo za par cm in jih s tem delajo unikatne.

4. KUHINJSKA DESKA-OREH 120€ Zaradi visoke cene, bi jo osebno uporabljala, kot za dekorativni dodatek

5. LESENA HRASTOVA DESKA 55€ Ta deska nam prav zagotovo pričara pridih domačnosti.

6. POSTREŽNA DESKA Z LESA HRUŠKE 90€ Primerna za strežbo in serviranje.

7. CHECHINA DESKA 95€ Špela je v svoje kreacije zlila dušo in srce. Hrastova deska bo v vašem domu pričarala ljubezen, dom in toplino.

8. DESKE IZ OLJKE 20-30€ Posebnost teh desk je, da so na voljo v treh različnih dimenzijah.

9. PISANA DESKA 9€ Cenovno bolj dostopna deska, a nič manj kvalitetna.

366 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page